Drönarakademin

Bokningssystem / Grafisk Profil / Logotyp / Mobilanpassad / Webbplats / Wordpress

Drönarakademin

Drönarkademin erbjuder rikstäckande utbildningar för både privatpersoner och företag. Deras mål att medverka till en säker och glädjefylld utveckling av både piloter och teknik inom drönarbranschen. Med hjälp av sitt nätverk av piloter inom Drönartjänst kan de erbjuda kurspaket och specialanpassade utbildningar och event från några av Sveriges mest kompetenta piloter, instruktörer och utbildningsledare.

Vårt Uppdrag

Drönarakademin kontaktade oss i samband med uppstarten av företaget och bad om vår hjälp att ta fram en webbplats, grafisk profil och logotyp. Projektet var mycket viktigt för Drönarakademin då webbplatsen skulle vara navet i verksamheten med kurs-utbud och boknings-system bland annat. Det var viktigt att webbplatsen var modern, stilren och lättorienterad. Eftersom drönarflygning är en relativt ny verksamhet var det även viktigt med tydliga och lättillgängliga förklaringar och exempel på vad drönare kan användas till.

Grafisk Profil

För att knyta samman webbplatsen och övrigt material behövde Drönarakademin en stark grafisk profil med en bra logotyp som mittpunkt. De gav oss ledorden klass, elegans, universitets-romantik och visade referensmaterial med universitetsdiplom, stjärnor och färgerna guld och blått. Vi började med att ta fram en palett med färger och prova olika typsnitt utefter deras önskemål. I arbetet med logotypen utgick vi från drönaren och tog snart fram stjärnan uppbyggd av rotorblad. Drönarakademin tyckte mycket om den så vi byggde gemensamt resten av logotypen runt stjärnan och är mycket nöjda med resultatet.